Europa Konsumenterna varnar för oseriösa spelbolag

Konsument Europa är en del av konsumentverket där de arbetar med att stärka och främja konsumenternas rättigheter ute i Europa. Konsument Europa har gjort en ganska intressant och välbehövlig lista när det kommer till att välja rätt spelbolag när du ska hitta ett nytt sådant. En sådan här lista och guide är aldrig fel att använda sig av eftersom det finns 100-tals olika spelbolag där ute och det är många väljer fel och bara läser erbjudanden samt har oturen att hamn oss oseriösa aktörer.

Idag finns det många bra recension sidor som du kan välja mellan där du kan hitta all information om olika licenser, spel som erbjuds, bonusar, hur du ska göra för att för att utnyttja din bonus på bästa sätt, vilket land sidorna kommer från med mycket mer information. Det som är bara med dessa recensioner är att du kan läsa vad andra folk tycker samt att du kan skapa dig en egen uppfattning innan du väljer att börja spela på det spelbolaget. Dessa recension sidor hjälper dig även om du skulle ha några frågor eller funderingar eftersom de alltid har en kontaktsida vilket är väldigt bra också.

Sedan år 2006 har det kommit in 935 olika klagomål angående utländska spelbolag som riktar in sig på den svenska marknaden. Det finns troligen ännu mer klagomål än så. Det intressanta med Europa konsumenternas lista är att Svenska Spel inte räknas in vilket är förbluffande. Anledningen till det sägs var att dem tittar på spelbolag som inte är svenska och det finns som bekant bara ett ”svenskt”-spelbolag och det är Svenska Spel även fast många av de olika spelbolagen har svenska grundare, svensk styrelse och svensk kundtjänst så räknas de inte som svenska eftersom de har licens i andra länder och främst att det är bara Svenska Spel som får verka i Sverige.

Det som Europa Konsumenterna tycker att vi spelare och framtida spelare ska vara extra försiktiga med är:

  • Var försiktig med att ge ut personlig information
  • Om sidan har hög rankning på google betyder det inte att det är en säker sida
  • Kolla upp hur skyddsnätet för dig som spelare är när du registrerar dig
  • Läs alltid villkoren på engelska.