E-sport tar över

E-sportens popularitet har ökat under de senaste åren, och fler och fler människor har börjat tävla i spel. Det är inte bara tillfälliga spelare som spelar – professionella e-sportare blir allt vanligare, och vissa lever till och med på att spela spel. Den ökade populariteten har lett till att e-sport har blivit en stor framgång.

E-sport ersätter traditionell sport

Framgången för e-sport har en inverkan på traditionell idrott. Vissa tror att e-sport så småningom kommer att ersätta traditionell idrott helt och hållet. Även detta har bidragit till att göra e-sporten mer attraktiv och har lett till att ännu fler har börjat spela. Med e-sportens tillväxt är det ingen överraskning att vissa traditionella idrottsorganisationer börjar uppmärksamma detta. Många idrottslag har nu sina egna e-sportsavdelningar och vissa traditionella idrottsevenemang har till och med börjat inkludera e-sportsturneringar.

E-sport historia

E-sporter har funnits länge, men de har bara börjat bli populära under de senaste åren. Det första e-sportevenemanget hölls 1972, och det var en Spacewar-turnering. Priset till det vinnande laget var en årsprenumeration på tidningen Rolling Stone. E-sporten började växa i popularitet i på 1990-talet i och med utvecklingen av bredbandsanslutningar och bättre speldatorer. Detta gjorde det möjligt för människor att spela spel mot varandra på nätet, och det gjorde det också möjligt att strömma spelfilmer på nätet. Det första e-sportevenemanget som streamades online var en Quake-turnering 1997.

E-sportens popularitet tog verkligen fart i början av 2000-talet

I och med utvecklingen av spelplattformar på nätet som Twitch.tv blev det oerhört populärt. Detta gjorde det möjligt för människor att titta på e-sportturneringar och matcher online. Vilket då gjorde det möjligt för e-sportorganisationer att tjäna pengar på reklam och sponsring. E-sporten exploderade verkligen i popularitet 2013 i och med lanseringen av spelet Overwatch. Spelet blev snabbt ett av de mest populära e-sportar, och det är fortfarande en av de mest populära i dag.

De mest populära e-sportarna idag

De mest populära e-sportarna varierar från land till land. I Sydkorea är StarCraft den mest populära e-sporten. I Kina är League of Legends den mest populära e-sporten. I USA är Overwatch den mest populära e-sportsporten. I Europa är, Counter-Strike: Global Offensive är den mest populära e-sportgrenen.

Betting på esport

Med e-sportens popularitet var det bara en tidsfråga innan folk började satsa på resultaten av matcherna. Esportsbetting är nu en mångmiljonindustri och den kommer bara att växa i framtiden. Oddset är oftast konkurrenskraftigt på e-sport och det finns många olika webbplatser där du kan satsa på e-sportmatche. Du kan till och med satsa på matcher i person vid vissa spelarrangemang.

Nästa steg för e-sport

Framtiden för e-sport ser ljus ut. Med branschens fortsatta tillväxt är det troligt att vi kommer att få se ännu mer professionalisering och större prispotter. Vi kanske till och med kommer att få se e-sport bli en officiell medalj i de olympiska spelen i framtiden. Det är bara tiden som får utvisa vad framtiden har att erbjuda för e-sport, men en sak är säker – den är här för att stanna.E-sporten håller snabbt på att bli en av de mest populära underhållningsformerna. Branschen växer snabbt, och det finns inga tecken på att den kommer att avta.

E-sport är här för att stanna

Det är tydligt att e-sport är här för att stanna, och det ser ut som om det bara kommer att bli mer populärt under de kommande åren. Så om du inte redan är ett fan är det kanske dags att börja uppmärksamma e-sportens värld. Oavsett om du tänker börja spela e-sporter, börja med betting på e-sport eller titta på matcher är det en marknad som vuxit explosionsartat och det finns mycket att hämta. Vem vet, du kanske blir beroende av det.