Lär dig allt om V75

V75 är en form av hästkapplöpning som är populär i Skandinavien och delar av Europa. Den kännetecknas av stora fält med hästar som tävlar på en bana som har höga svängar, långa raksträckor och breda, svepande kurvor. Banorna är vanligtvis ovala och tävlingarna har vanligtvis mellan 10 och 15 hästar som tävlar om prispengar. Inför travloppen delas hästar in på så sätt att det ska bli ett jämnt motstånd som möjligt, detta för att göra travloppen intressantare för tittarna och spelarna.

V75s Historia

V75 inrättades 1993 för att uppmuntra fler människor att delta i hästkapplöpning och för att skapa större prispengar för vinnarna av loppen. Denna form av hästkapplöpning har vuxit stadigt under åren och tävlingar äger rum över hela Sverige, Finland och Norge. Bara under 2018 hölls över 140 V75-tävlingar i dessa länder!  V75 är en spännande form av hästkapplöpning som garanterat kommer att ge dig massor av spänning. Med stora belöningar som erbjuds är det inte konstigt att denna form av hästkapplöpning har blivit så populär i Europa.

V75 Online

På grund av dess popularitet erbjuder många bookmakers online nu spel på V75-loppen för dem som inte kan ta sig till banan. Spelare kan placera sina spel via internet med antingen riktiga pengar eller virtuell valuta, beroende på bookmakerns policy. Spelpooler kan upprättas av flera spelare, vilket gör att de kan kombinera sina resurser för att försöka vinna stora vinster på sina V75 hästar. Omsättningen på V75 överstiger tiotals miljoner kronor. Det finns mängder med V75 tips online.

V75: Så fungerar det

I V75-loppen väljs sju hästar ut av vadslagaren för att delta i ett lopp, spelaren ska alltså välj vilken denne tror blir vinnaren i sju lopp. Spelaren har sedan möjlighet att välja en kombination av dessa hästar för att vinna. Om alla sju hästar bildar samma kombination och slutar på första till sjunde plats i sina respektive fält, vinner spelaren jackpotpriset. 

V75 kan du välj att spela tillsammans med andra spelare, detta kallas för ett andelspel. Fördelen med att spela ett andelspel är att dina vinstchanser ökar då du är med i ett större system. Dina vinstchanser ökar också då den person som tar fram andelspelet har oftast god kännedom om spelet. Du kan välja att köpa flera andelar och vanligtvis har ett andelsspel tio andelar. Priset på en andel kan variera.

När och hur kan jag spela V75?

V75 arrangeras vanligtvis varje lördag 16.20, förutom de tillfällena så anordnas 20 tillfället till under olika dagar i veckan vid större travevenemang som går under året. Du väljer själv hur många hästar du vill satsa på vid varje avdelning, allt från en häst till att välja alla. Det som är värt att tänka på er att ju fler hästar du väljer ju större blir systemet. Det är storleken på systemet som avgör priset, ju större system desto högre pris. Skulle någon av de hästar du valt inte komma till start tilldelas du automatiskt en reservhäst. Det kan antigen vara en häst från den turordning som finns vid startlistorna eller en reservhäst du självt valt när du fyllde i systemet. För at vinna måste du antigen ha sju, sex eller fem rätt. I det fall där det inte finns så många träffar eller om utdelningen är lägre en 15 kronor så går pengarna till en jackpot inför nästa V75 omgång. Vinsterna kan variera beroende på vad det är för typ av häst som vinner. Hästar som är kända och betrodda har fler tippar, vinner en sådan häst är det många som har rätt och då kan utdelningen bli väldigt låg. Däremot om det är en häst som inte många tror kommer vinna och vinner, med bara ett fåtal människor som prickat rätt bir utdelningen högre. Ett exempel är en vinnare som ensam hade sju rätt och van runt 67 miljoner kronor.

För att spela på V75 fyller du i en kupong som sedan lämnas in antigen hos ett ombud eller digitalt. Kupongen fyller du genom att dra ett streck över numret för den häst du valt för respektive avdelning. Som tidigare nämnt kan du spela på antigen en häst eller alla hästar i ett lopp. Värt att tänka på är att ju fler du spelar på desto mer kommer det att kosta. Priset för varje häst(rad) man spelar på kan variera men brukar vara 50öre på V75. Förutom det tillkommer också en inlämningsavgift som du måste betala hos ombuden. Du kan på kupongen också välja reserver. Du har möjlighet att välja två reserver för varje avdelning. Skulle det vara så att en av de hästar du spelat på blir struken, då tas reserven in. Du kan också markera vilken av dina reserv hästar som du vill ska gå in först. Avstår du från att välja reserv så är det loppets turordning som avgör.

Strategi för V75

Spelare kan välja sin egen strategi när de spelar V75. Vissa spelare gillar att satsa på högre risk/högre belöning och välja hästar med högre odds men mer potentiella belöningar, medan andra spelare föredrar att minimera risken genom att välja hästar med lägre odds men lägre potentiella belöningar. Det finns inget enskilt bästa sätt att vinna på V75, så det är viktigt att experimentera och ta reda på vad som fungerar bäst för dig.

Om du vill öka dina chanser att vinna på V75 finns det flera tips som du kan ta del av. Först och främst ska du vara mycket uppmärksam på vilken form hästarna är i – detta hjälper dig att identifiera vilka hästar som har de bästa chanserna att vinna. Försök dessutom att välja hästar som är i god form just nu och som har ett bra resultat på banan. Slutligen, undersök varje häst innan du gör ditt val – detta kan ge dig en fördel gentemot andra spelare och göra det mer sannolikt att du vinner jackpotpriset.

Det finns flera varianter av V75-spel tillgängliga på olika banor runt om i Europa. Till exempelvissa banor erbjuder en variant av spelet som kallas ”V7”, vilket är en enklare form där endast tre hästar väljs ut och måste sluta på första till tredje plats för att vinna. Det finns också varianter av V75-spelet som kallas ”V5” och ”V3”, där fem respektive tre hästar används, med liknande regler som ovan.

Där har du det – allt du behöver veta om V75. Se till att kolla in din lokala bana för mer information om denna klassiska form av hästkapplöpning.

 Lycka till!