Spelare som upplever människoliknande egenskaper i spelautomater tenderar att spela och förlora mer pengar

Nu har det kommit ut en ny studie där Journal of Experimental Psychology har undersökt teorin om att människor spelare mer på spelautomater när de tror att det spelar mot en människoliknade spelautomat än mot en spelautomat som har matematiska algoritmer. Vänta nu tänker du kanske. Det finns ju inga människoliknade spelautomater, vilket är helt sant. När denna undersökning gjordes berättades det för spelarna innan att en spelautomat hade människoliknande tänk med den andra gick efter matematiska algoritmer.

I denna studie visade det sig att spelarna var beredda att spela för mer pengar och spela under en längre period när spelaren spelade på en människoliknade spelautomat än den spelautomat som hade matematiska algoritmer. Varför är det på det viset? Anledningen handlar helt om psykologi det vill säga att människan kan förknippa sig med spelautomaten och att spelaren är medveten om att en människa kan belöna en annan människa eller att en människa kan göra misstag. Forskningsgruppen är förtegna om att gå ut med allt de har kommit fram till eftersom de tror att casinon och spelbolag kommer utnyttja detta så att spelarna kan förlora ännu mer pengar.

Dock har denna upptäckt inte varit någon hemlighet bland spelbolagen. Det är samma som att positiva ljud triggar igång belöning-delen i hjärnan vilket gör att spelarna fortsätter att spela även fast det inte går enligt planerna.