Mississippi Grind

MV5BMjE3NTE3NzY2MV5BMl5BanBnXkFtZTgwNTY3NDIzNjE@._V1_SX214_AL_

Sedan den enormt populära filmen pokerfilmen Rounders har det släppts en del filmer som inte har varit i närheten att uppnå samma nivå. Vi alla som har spelat poker och grindat dag in och dag ut känner verkligen igen oss i den filmen. Rounders var en spektakulär film med Matt Damon och Edward Norton i huvudrollerna. Har du inte sett den filmen är det verkligen på tiden att du gör det.

I september släpps det en ny film som går under namnet Mississippi Grind som har fått otroligt fin kritik där den i dag har 8.2/10 på IMDB vilket är extremt storslaget. Av det som jag har läst och sett av filmen så verkar detta bli en riktigt dundersuccé och en film som kanske äntligen lyckas komma i närheten av Rounders även fast Mississippi Grind inte är en renodlad pokerfilm.

Filmen handlar om de två spelarna Gerry och Curits och deras resa som gamblers med allt vad det innebär. Gerry är en medelåldersman som är relativt duktig pokerspelare men har läckor i andra spel. En dag möter Gerry den unge Curtis där Gerry fascineras av Curits orädsla. Gerry har har skulder till fel personer så han övertalar Curtis att de ska åka på en roadtrip för att spela ihop pengar som dem sedan ska använda i ett highstakes parti av poker går av stapeln i New Orleans. Under resans gång får du uppleva upp och ner gångar som alla gamblers är med och upplever.

Gerry spelas av Ben Mendelsohn som har varit med i filmer som The Dark Knight Rises, Exodus: Gods and Kings, Black Sea med mera. Curtis spelas av Ryan Reynolds som har medverkat i filmer som The Captive, Green Lantern, Buried, Paper Man  med mera. Sienna Miller är även en annan känd skådespelare som medverkar.

Anledningen till att filmen har fått bra betyg tror jag beror på att filmen handlar om den där kampen som alla gamblers upplever samt att den destruktiva livsstilen som uppkommer.