En av världens bästa pokerspelare

Phil Ivey

Spel på poker har växt stort under dem senaste decennierna och så har även bilden av pokerspelare i mångas ögon. Att spela poker på heltid, eller att ens ha det som ett faktiskt mål i livet har gått från att vara en ouppnåelig och barnslig dröm, till att bli allt vanligare och kanske en lite mer ”realistisk” vision i folks ögon. Fler och fler vågar ta chansen att bli pokerspelare mer eller mindre på heltid, och minst lika många har nog kunskapen som krävs, men kanske inte tiden eller modet att satsa.

Phil Ivey

För en av vår tids största, och bästa, pokerspelare började karriären relativt tidigt, och det är naturligtvis Phil Ivey vi pratar om. Uppväxt i New Jersey, USA, var det hans farfar som först introducerade honom till poker. Som ung på sin tid var det svårt för yngre att få möjlighet att spela, och han lånade därför en äldre kompis ID-kort och åkte till Atlantic City för att spela på casino. Det är även från den tiden som ett av hans smeknamn kommer ifrån; No Home Jerome. Från dess att han var 21 år har han spelat under sitt egna namn och spelat på heltid som pokerspelare.

Världens yngsta WSOP-vinnare

Några år senare, som 23-åring, blev han den yngste att ta hem segern i pot-limit Omaha i WSOP, och steg som en nyfödd stjärna på pokerhimlen. Och sedan dess har det i princip bara fortsatt. Två år senare, år 2002, vann han en trippelseger i WSOP i Seven card Stud, WSPO S.H.O.E och Seven Card Stud Hi/Lo, vilket var en riktigt imponerande bedrift, minst sagt. Hittills har han tagit sig till finalbordet åtta gånger i WSOP, och vunnit fem gånger.

Hans andra smeknamn, The Tiger Woods of Poker, kommer från hans prestationer inom poker och hans utseendemässiga likheter med golfproffset. När det kommer till sport brinner han främst för basket, men spelar även en hel del golf och har deltagit i pokerversionen av The World Series of Golf, där man blandar golf och poker, och kom där trea.

Som de flesta pokerspelare har även Phil Ivey något som utmärker honom. Och det är hans förmåga att läsa av spelet och sina motspelare, om de bluffar eller inte, samt kombinera det med att själv ha ett riktigt bra pokeransikte. För er som inte såg när han lyckades utföra en kontrabluff mot Paul Jackson kan ni se klippet här. För att nämna nackdelar så har vi sett att han i längre turneringar har en tendens att bli uttråkad och tappa fokus, vilket har gjort att han har åkt ut ur turneringarna relativt tidigt.

Rykten och sanningar om Phil Ivey

Phil Ivey sägs vara den som trots sin hittills något korta karriär har vunnit allra mest pengar, någonsin, genom poker. Och enligt rykten ska han ha vunnit mer än 200 miljoner dollar på spel i Las Vegas. Om det är sant eller inte är svårt att ta reda på, men att Phil Ivey är en av världens bästa pokerspelare genom tiderna är inget att tveka på.