Storbritaniens yngsta lottomiljonär vill stämma lotteriet

Lotterywinner at 17

Den yngsta personen som någonsin vunnit på det brittiska lotteriet Euromillions vill stämma lotteriet. Varför? Hon hävdar att vinsten har förstört hennes liv och vill du stämma företagets ägare för försumlighet.

Jane Park

De flesta av oss vågar knappt drömma om vad vi skulle göra om vi vann miljoner på spel. Många drömmer om att köpa fina hus eller bilar, kanske resa runt jorden eller bara sluta jobba och leva gott. Leva gott var det spåret 17-åriga Jane Park gick på när hon vann hela 1 miljon pund. Det är ungefär 11 miljoner kronor!

17 år och mångmiljonär

Endast 17 år gammal kan man tänka sig att det var svårt att veta vad man ska göra med livet, men tänk då att över en natt bil mångmiljonär! Jane säger att vinsten gjorde att hon blev utbränd av stress och att hon önskar att hon aldrig vunnit pengarna. Det har förstört hela hennes liv säger hon. Hon planerar därför att stämma Euomillions för att inte ha hjälpt henne att hantera pengarna utan lämnat henne vind för våg efter vinsten betalats ut.

Vad säger företaget?

En talesperson för företaget säger att Jane fick den hjälp som de kan erbjuda, att Jane både fick rättsligt och ekonomiskt stöd från utomstående part. De hjälpte henne även att komma i kontakt med en annan spelare som också vunnit lotteriet vid samma ålder för att dela erfarenheter. De säger även att det kontaktat Jane emellanåt för att visa stöd och erbjudit henne fortsatt support och hjälp efter hon vunnit. De är upp till vinnarna om det vill motta den hjälp som erbjuds säger de. Bara för ett tag sedan vann en brittisk person 14.5 miljoner pund! Läs mer om det här i denna engelska artikel här

Vad har då Jane gjort med sin vinst? Tex köpte hon en Chihuahua som hon döpte till Princess som hon nu gett bort, hon köpte även en lila Range Rover men tycker nu den är för vräkig och stor.
Se en intervju med Jane på youtube.