Indisk student finansierar universitetstiden med poker

st

Den indiske studenten Anmol Srivats betalar hela sin väg genom universitetet enbart med vinster från poker. 22-åringen vann 80 000 pund på en stor pokerturnering vilket säkrade finansiering för hela studietiden.

Anmol Srivats studerade matematik och hade onekligen en sinne för det här med siffror. Efter flera års övning vid pokerbordet, i kombination med hans begåvning för matematik, vann han så mycket som 6000 pund bara på en hand. Han praktiserade sina kunskaper både online och vid vanliga pokerturneringar under hela studietiden vid University of St Andrews i Skottland. Efterhand blev han bättre och bättre, och det visade sig även på bankkontot. Vinsterna från poker översteg med råge den totala kostnaden för studierna.

Men det hela startade inte under studietiden, utan det var redan vid 15 års ålder då hans far gav honom 8 pund för att spela lite. Det slutade med att han kom tillbaka med 240 pund, och det blev startskottet för en lång och framgångsrik karriär som pågår än idag.

Även om det har gått väldigt bra för Anmol Srivats är han väl medveten om riskerna med poker. Han säger till Daily Mail att pokervinsterna täckte alla kostnader men att det alltid finns en risk att förlora i slutändan. Vidare berättar han att han lever väldigt billigt och inte lägger pengar på onödiga ting. Däremot medger han att förmögenheten har underlättat vardagen i så motto att han nu kan ta taxi istället för att gå, eller äta på restaurang istället för att laga mat hemma.

Efter universitetet planerar han att arbeta som en börsmäklare. Han menar att likheterna med poker är stora och att han därför kan komma in i det snabbare.

Hela den här historien är både fascinerande och inspirerande, men det är på sin plats att ge ett varningens finger till alla som tänker i liknande banor. Det finns alltid en risk man måste vara medveten om.