Las Vegas-besökares vanor

En undersökning om Las Vegas-besökares vanor genomfördes nyligen av Las Vegas Convention and Visitoris Authority (CVA). Undersökningen visar till exempel statistisk på hur besökare i Las Vegas under föregående år valt att spela, hur stor budget de haft och vilken typ av spel de visat störst intresse för.

Antalet besökare i Sin City under år 2014 var något färre i jämförelse med föregående år. Jämför man besöksantalet med år 2010 var dock årets siffror högre, ca 41 miljoner besökare var på plats under år 2014 och av dessa gjorde  71% en eller fler insatser vilket är en likvärdig siffra med förra årets statistik. Den genomsnittliga åldern för besökare vid Sin City var 45 år. Antalet unga besökaren i åldrarna 21-29  ökade markant med 10% från förra året.

Bland de som under sin vistelse spelade var den genomsnittliga budgeten för spel cirka $530 vilket är en siffra nästan exakt identisk med förra året. Går man lite längre bak i tiden och jämför med besökarnas budget från år 2010 har en ökning med ca 16% skett. Vad gäller den tid besökarna vid Sin City lade ner på spelande under en dag visade genomsnittet på 2,6 timmars speltid vilket var en sänkning med 0,3 timmar från föregående år.

När det gäller mat och dryck spenderade den genomsnittliga besökaren $282 på mat och dryck, en summa likvärdig med året innan. I jämförelse med inköp av mat och dryck år 2010 har en ökning med nästan 10% skett. Vad gäller shopping av övrig karaktär spenderade besökarna i genomsnitt $150. Att spendera pengar på shower verkar ha ökat i popularitet från föregående år, enligt undersökningen gick budgeten per person för shower upp hela 24%.

 

Sammanfattningsvis verkar det som att Sin City attraherar allt yngre besökare, man tror att det beror på de hypade Las Vegas-partyn som under de senaste åren blivit omåttligt populära bland de lite yngre besökarna. De äldre besökarna underhåller sig hellre med klassisk spelande i form av spelautomater och liknande. För övrigt verkar det som att Sin City fortsatt peakar och attraherar en allt bredare publik med sina stigande siffror och positiva statistik.