Las Vegas ansöker om ett NHL-lag

Las Vegas bygger om. Det händer extremt mycket spännande saker i Las Vegas. Staden börjar gå mer och mer till ett stor nöjespark där besökarna skall ha tillgång till alla möjliga spännande och roliga event. I måndags lämnade nämligen staden las Vegas in en formell ansökan om att få ett NHL-lag till staden. Det var den absolut sista dagen att lämna in sin ansökan och det klassiska hockeystaden Quebec lämnande även in en ansökan. Det har även viskat och tasslas en hel del om Toronto och Seattle skulle skicka in sin ansökan men de skedde aldrig.

Anledningen till att NHL har haft en öppen ansökan är ett för att se om det finns intresse ens bland de olika städerna eller om det bara är drömmar. Ansökan kostade $10 000 000 varv $8 000 000 miljoner är en deposition medans $2 000 000 är en ren investering. Det ända två städerna som ansåg att de hade råd med en sådan ansökan var Las Vegas och Quebec. Den total kostnaden för att starta upp ett NHL-lag beräknas ligga på cirka $500 000 000. I dagsläget är det inte bestämt om NHL kommer expandera. Det beslutet kommer tas i september under 2015. Om NHL bestämmer sig för att expandera så kommer vi få se ett NHL-lag i Las Vegas och Quebec till säsongen 2017/2018.

Huvudmannen bakom NHL-kampanjen att föra ett NHL-lag till Las Vegas är Bill Foley. Skulle de bli ett NHL-lag i Las Vegs kommer han bli huvudägare. Den superkända pokerspelaren Daniel Negreanu har även varit extremt aktiv i kampanjen gällande att få ett NHL-lag till Las Vegas. Han kommer troligen äga en del av det laget.

Vi håller tummarna på att Las Vegas och även Quebec får ett NHL-lag!