Svensk vinnare i Kings of Tallinn

En dröm för den som gillar att spela på casino och framför allt poker kan säkert vara att vinna en prestigefylld pokerturnering. Det finns oräkneliga pokerturneringar runt om i världen, och nån som kan passa alla nivåer av spelande. En turnerings nivå kan man se på hur mycket anmälningsavgiften ligger på. En högre avgift indikerar en högre nivå och en lägre avgift en lägre nivå. Även om man spelat poker länge rekommenderas man ofta att börja spela på en lägre nivå eftersom att det är skillnad på att spela poker då och då och på att ta sig vidare, och kanske till och med vinna, en turnering. Självklart är det dock oersättligt att ha erfarenhet inom spelet.

För nån vecka sen avslutades den estländska pokerturneringen Kings of Tallinn och som segrare i festivalens huvudevent stod en svensk spelare från Tranås. Under festivalen så deltog nästan 800 spelare, en av deltagarna var amerikanska pokerproffset Kevin MacPhee.

2016 var festivalens andra år och arrangörerna var riktigt nöjda med tillställningen. Ambitionen är att vara norra Europas största pokerfestival. Under eventet hölls ett 20-tal turneringar och No Limit Texas Hold’em spelades i många olika versioner under festivalens gång.

Vinsterna under pokereventet låg totalt på över en halv million Euro. Så pass mycket kammade dock inte svensken Johan från Tranås hem, men med en vinst på 500 000 kronor så är han nog riktigt nöjd ändå.

Världens största pokerturneringar har dock betydligt mer pengar i vinstpotten och för två år sen lyckades en svensk vinna World Series of Poker i Las Vegas. WSOP som det förkortas är den mest prestigefyllda pokerturneringen i världen och 2006 var ett rekordår för turneringen som då hade över 8700 deltagare och en total prispott bestående av 83 miljoner dollar. Förstapriset var 12 miljoner dollar. Martin Jacobsson var den första svensken att vinna den prestigefyllda turneringen 2014 och han blev då hela 10 miljoner dollar rikare.