E-sport barer

Det är inte längre bara Fotbolls EM och Hockey som visas på skärmarna hos den populära baren Olearys. Nu kan även vi datanördar se våra favoritmatcher inom kategorier som HoN, LoL och CS. På Olearys i gamla stan i Stockholm börjar det visas mer och mer e-sport när det är stora matcher som står på spel. Superkul tycker vi. Den 17e april är det dags för LCS Spring Split finalen att visas på baren och vill du vara säker på att ha en plats så går det att boka bord inför eventet. Det är dock viktigt att tänka på att ange koden e-sport vid bordsbokningen då ni annars kan hamna i fel sektion i baren vilket vore väldigt trist. Evented börjar klockan 17.00 på övervåningen och är helt kostnadsfritt. Vill du även avnjuta en god middag så går det att förbeställa mat till ditt bord. Tre -materbjudanden finns tillgängliga för både den som gillar kött och den som är vegetarian.

Att se League of Legends Spring Split finalen tillsammans med ett gäng likasinnade tillsammans med god mat och dryck kan aldrig slå fel. Vi hoppas att fler barer kommer att ta efter då platserna är begränsade. Men ett stort steg i rätt riktning. Sportbarer ska trots allt vara till för alla, oavsett vilken sport det är man gillar.

Snabbfakta om League of Legends
League of Legends som man oftast ser förkortat som LoL är ett lagbaserat onlinespel via dator. Matcherna går ut på att förstöra motståndarlagets ”Nexus”. Det går att välja mellan tre olika banor och beroende på vilken bana man spelar på så är det tremannalag till femmannalag. Det går att spela både via PC och Mac. På Summoners Rift kan du spela för att bli rankad, du hamnar därefter på en topplista beroende på din skicklighet i spelet. Vill du testa att spela så går LoL att ladda hem till din dator och spela helt gratis, dock finns det material man stöter på under allteftersom som kan behöva låsas upp.