Rounders

Rounders

Rounders är en kultfilm när det kommer till pokerfilm samt gambling-filmer. För alla som har spelat poker någorlunda seriöst eller framförallt ett par gånger i veckan har sett denna film och kan även känna igen sig i visa element i filmen. Filmen handlar om en den unga juridikstuderande Mike. Han är pokerspelare som drömmer om att få delta i World Series of Poker. En dag tar Mike det där klivet som många pokerspelare har gjort, han kliver upp i nivå för han tror att han är bättre än vad han är. Detta resulterar i att Mike förlorar alla pengar han äger. Mike bestämmer sig för att sluta spela poker och börja jobba vid sidan av sina studier istället.

När Mikes bästa kompis Worm släpps ur fängelset blir han återigen indragen i den förtrollande pokervärlden eftersom Worm har dragit på sig massor av skulder. Mike försöker hålla sig borta från Worm och hans problem men det blir allt svårare och svårare för Mike att stå vid sidan av. Det slutar med att Mike snart är tillbaka vid pokerborden för att hjälpa sin barndomskompis Worm. Därefter dras du med i ett spännande äventyr där två vännerna slits mellan hopp, förtvivlan och lycka.

Rounders är en av dem bästa filmerna som har skapats. Det är en riktigt bra story där allt är genomtänkt och mycket troligt. Det är många aspekter som tas upp som inte folk spelar har någon aning om hur det fungerar. Filmen har tre Oscars-vinnare som deltar i filmen. Mike spelas av Matt Damon, Worm spelas av Edward Norton och John Malkovich har även en biroll som en rysk maffiaboss som har en svartklubb för poker i New York. Det är inte bara storyn och rollerna som är noga genomtänkta det är även de olika miljöerna där du får vara med i smutsiga, mörka pokerklubbar, häftiga golf klubbhus, Atanltic City och en del andra klassiska platser för en pokerspelare.

Detta är en film som jag verkligen skulle rekommendera för alla som älskar att spela och inte älskar att spela. Detta skildrar spelvärlden väldigt bra.